0Item(s)

Du har inga produkter i din varukorg.

Product was successfully added to your shopping cart.

Beställ kvalitets hopprep hos Nippon Sport. Vi har hopprep för träning i alla kategorier.

 Speedropes
 Hopprep för nybörjare
 Hopprep för erfarna

 Vi levererar alla beställningar inom 2-4 vardagar med Posten. Alla beställningar, som är gjorda innan klockan 14.00, blir sända samma dag!

 Högst kvalitet till marknadens bästa priser.
 Vi levererar din beställning snabbt och till ett lågt pris!

Hopprep till boxning

Stigande ordning

6 artiklar

Loading ...+
Stigande ordning

6 artiklar

training med sjippetov

Kvalitetshopprep för effektiv boxning och träning

Det är inte en tillfällighet att samtliga professionella boxare använder hopprep som en stor del av deras boxningsträning. Att hoppa hopprep är en av de mest effektiva sätten att få upp pulsen på minimal tid. Träning med hopprep är samtidigt bland de bästa övningar när det gäller att förbättra konditionen och öka kaloriförbränningen. Undersökningar visar att du kan bränna upp till hela 1200 kalorier per timme genom att hoppa hopprep, vilket är dubbelt så mycket som vid t.ex. löpning.

Fördelen med att hoppa hopprep är att du har en stor möjlighet att variera din träning genom att t.ex. hoppa tvåsteg, ettsteg eller göra dubbelsvingar, som gör din träning mer underhållande än löpning.

Hopprep finns i många varianter

Ett hopprep är inte bara två handtag och ett snöre, det finns många olika varianter. Några hopprep har extra vikter som man kan sätta på handtagen för att få extra motstånd. Några har lätta handtag och tungt rep/vajer,  några har tunga handtag och lätt rep/vajer, och några är antingen lätta eller tunga i både handtag och rep/vajer. Man får helt enkelt prova sig fram till vilket hopprep som passar en själv.

- Fördelen med hopprep som har tunga handtag är att armar och överkropp blir mer tränade.

- Fördelen med hopprep som har ett tungt rep eller vajer är att det är enklare att svinga runt.

Det tränar du när du hoppar hopprep

Medan du hoppar hopprep aktiveras många av kroppens muskler. Medan du hoppar aktiveras primärt fot- och vadmuskler. Samtidigt tränas också lår och rumpa, då man alltid hoppar med lätt böjda knän. Vidare använder du överkroppen mycket när du svingar repet eller vajern, och då stärks även underarmar, axlar och biceps.

Bra tips för hopprep

Kom ihåg att värma upp innan du kommer igång. Värm upp vristerna, stretcha arm- och benmuskler, samt rygg. Använd stötabsorberande skor, såsom jogging skor, och hoppa på ett någorlunda mjukt underlag, såsom ett trägolv. Asfalt och betong kan vara lite för hårt för lederna. När du hoppar ska du hålla knäna mjuka och flexibla. Anänd hela foten som stötabsorberare.

Det är också viktigt att hopprepet är långt nog. Detta kan du undersöka genom att ställa dig på hopprepet och sträcka ut det mot sidorna. Om handtagen går dig till höften så är längden perfekt. Annars justeras hopprepet vid handtaget.

Så kommer du igång med att hoppa hopprep

Tekniken är viktig

Att hoppa hopprep kräver först och främst en bra teknik. Under de första gångerna du hoppar hopprep kommer du med högsta sannolikhet göra enkla fel. Därför ska du dela upp hoppningen i små intervaller till att börja med (t.ex. 10 sek., 20 sek., 1 min, 5 min., 10 min) där du steg för steg hoppar under längre och längre tid. När du blir bättre kommer du kunna hoppa hopprep under en längre tid, utan att göra fel, och därmed få mest ut av din träning.

Övning ger färdighet, vilket även gäller hopprep. Så ge inte upp om det går dåligt de första gångerna. Med tiden blir du bättre, och snart kan du utöka den vanliga hoppningen till att köra knälyft, framåtspark, korsade armar, ståendes på en fot osv. Att hoppa hopprep är utmanande, men också roligt och effektivt!

Här är lite inspiration till olika övningar som du kan göra med hopprep:

Hopprep från de bästa märkena

Vi har ett brett sortiment med de bästa hopprepen på marknaden, med Sveriges lägsta priser. Vi har bland annat hopprep från erkända märken som Green Hill som är ett av toppmärkena i boxningsvärlden. Vi erbjuder också hopprep med extra vikter, där du kan justera vikten i handtagen för att öka belastningen på över- och underarmar.

Hopprep från Green Hill är lite tyngre, då både handtag och rep/vajer är gjorda i kraftigare material.

Beställ ett hopprep idag, och börja hoppa imorgon!