0Item(s)

Du har inga produkter i din varukorg.

Product was successfully added to your shopping cart.

Nippon Sport har Boxningsskor i alla de stora märkena som t.ex. Adidas.
Alla skor är valda med omsorg, så du får en sko i toppkvalitet med en god passform och bra komfort. 


 Boxningsskor från kända märken.
 Hög kvalitet med stor komfort och snygg design.
 Köp professionella märken till fantastiska priser!

 Vi levererar alla beställningar inom 2-4 vardagar med Posten. Alla beställningar, som är gjorda innan klockan 14.00, blir sända samma dag!

 Högst kvalitet till marknadens bästa priser.
 Vi levererar din beställning snabbt och till ett lågt pris!

Boxningsskor

Stigande ordning

2 artiklar

Loading ...+
Stigande ordning

2 artiklar

Boxning

I boxning är det många aspekter av kroppen man ska ha styr på för att klara sig i ringen. Boxning är inte bara styrka och kondition. Boxning är en kombination av styrka, kondition, överblick, uthållighet, rörelse, snabbhet, explosivitet osv, men samtidigt att klara av att vara fokuserad. Boxning tränar därmed inte bara kroppen, utan också sinnet. Många som börjar motionsboxas upplever snabbt att överskottet av energi i vardagen blir större och att man även blir mindre sur och irriterad.
Det finns mängder med boxningsklubbar i Sverige som erbjuder både motionsboxning och kampboxning. Därför finns det många möjligheter att testa på denna fantastiska sport.

Till motionsboxning använder man som regel inte annan utrustning än en handlinda och ett par sandsäckhandskar. Klädseln styr man själv, men det blir aldrig fel med ett par fina shorts och ett par bra skor!
Handlindans längd och typ är valfritt, därför ska du välja den du själv önskar.
Sandsäckhandskarna kommer i olika typer och där är det även de som pasar dig bäst, som du ska välja.

Till kampboxning är det lite mer specifika regler. Till sparring används det som minst tandskydd, hjälm, handlinda och boxningshandskar (minimum 14 ounce). På några ställen vill de även att man använder suspensoar och bälte.
Beroende på vilket förbund man boxas för och om det är som amatör, semi-proffs eller proffsboxning, så är där olika regler för suspensoarer och bälten. Fråga din klubb, om du är osäker. 

Boxningshandskar kommer i flera storlekar. Inte som Small, Medium och Large, men i viktmåttet Ounce ( oz ). T.ex. har en 10 oz handske 10 oz i vikt av padding (stoppning) i handsken. Detta ger en bild av, hur mycket handsken skyddar. En 10 oz handske används som regel till match och en 14 eller 16 oz handske används till sparring och träning.