0Item(s)

Du har inga produkter i din varukorg.

Product was successfully added to your shopping cart.

Köp boxningshandskar för nybörjare, erfarna och professionella hos Nippon Sport.
Vi erbjuder Sveriges största urval av boxningshandskar från kända märken som Greenhill, Fairtex, Venum och givetvis vårt eget märke Nippon Sport.

 Boxningshandskar godkända för matcher.
 Handskar för nybörjaren, den professionella, barn och vuxna.
 Stort urval med högsta kvalitet.

 Vi levererar alla beställningar inom 2-4 vardagar med Posten. Alla beställningar, som är gjorda innan klockan 14.00, blir sända samma dag!

 Högst kvalitet till marknadens bästa priser.
 Vi levererar din beställning snabbt och till ett lågt pris!

Boxningshandskar

Stigande ordning

Artiklar 1 till 20 av totalt 46

  1. 1
  2. 2
  3. 3
Loading ...+
Stigande ordning

Artiklar 1 till 20 av totalt 46

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Boxningshandskar - Stort utbud av världens bästa märken

Boxningshandskar

Vilka boxningshandskar finns?

Oavsett om du är tävlingsboxare eller motionsboxare är det viktigt att ha bra boxningshandskar (eller boxhandskar som många kallar det). Boxningshandskar finns i många olika typer, material och storlekar, och vilka handskar som passar dig beror på vad de ska användas till och hur stora dina händer är.

Säckhandskar

Boxningshandskar som används till träning på boxningssäck (eller sandsäck och slagpåse som de ibland kallas) kallas säckhandskar. Dessa handskar är designade för att skydda dina händer mot skador vid träning på boxningssäcken. Säckhandskar väger mindre än vanliga boxningshandskar och ska inte användas till sparring. De ska heller inte användas till match. Säckhandskarna på nipponsport.se är alla i hög kvalitet, så att du som kund får handskar som håller länge, och som skyddar händer och handled.

Fitnesshandskar

Denna typ av boxningshandskar är egentligen samma som säckhandskar. Handskarna är designade till enklare träning, till exempel på gymmet (med boxercise), med boxningssäck eller med mitts. Denna typ av boxhandske är gjord för att så effektiv som möjligt skydda dina händer och knogar när du tränar med mitts, boxningssäck eller på gymmet. Fitnesshandskarna på nipponsport.se är alla i hög kvalitet, så att du som kund får handskar som håller länge, och som skyddar händer och handled.

Vanliga boxningshandskar

Boxningshandskar, som är framtagna för sparring och match, är speciellt utvecklade för att skydda dina händer och din motståndares ansikte. Dessa boxningshandskar är gjorda med extra stoppning, och väger därmed mer än säckhandskar. Vanliga boxningshandskar är egentligen inte ägnade till boxning på sandsäck, då säcken kan förstöra stoppningen i handsken. Om man har bra handskar kan dock slag på boxningssäck vara ok. De kan dock användas på mitts. Boxningshandskarna på nipponsport.se är alla i hög kvalitet, så att du som kund får handskar som håller länge, och som skyddar händer och handled.

bra boxningshandskar, så kan de hålla i flera år om du tar väl hand om dem. Samtidigt är det väldigt viktigt att hygienen hela tiden är på topp. I följande video visas några enkla saker du kan göra för att optimera skötseln av dina boxningshandskar, samt för att förhindra och få bort svettlukt när boxningshandskarna har använts under en längre tid.

 

Boxningshandskar som är godkända av AIBA

Boxningshandskar för match är gjorda för att skydda användarens händer, samt begränsa skador på motståndaren. Designen och utformningen är regulerad av boxningsförbundet AIBA (International Boxing Association), som har utarbetat en rad med riktlinjer omkring boxningshandskars konstruktion och funktion. Dessa riktlinjer gäller endast för internationella tävlingar.

AIBAs krav på handskar i amatörmatcher

Alla boxningshandskar för amatöranvändning ska till exempel klara av de specifikationer som AIBA satt ut, vilket bland annat inkluderar:

- Boxningshandskarna ska väga omkring 284 gram (ca. 10 oz).

- Stoppningen ska utgöra halva boxningshandskens vikt.

- Boxningshandsken ska kunna fästas med kardborreband.

Vidare ska den ena boxaren i en boxningsmatch ha röda handskar, medan den andra boxaren ska ha blå handskar.

AIBAs krav på handskar till professionella matcher

I professionell boxning är kraven hårdare för hur boxningshandskar ska utformas och vilken funktion de ska ha. Handskarna ska väga mellan 8-10 oz och handskarna måste stängas med hjälp av traditionella snören, som tejpas in och godkänns av en domare innan en match kan starta.