0Item(s)

Du har inga produkter i din varukorg.

Product was successfully added to your shopping cart.

För det bästa skyddet rekommenderar vi våra egna modeller för fullt vanligt skydd eller Shock Doctor för extra bra skydd.

 Vi levererar alla beställningar inom 2-4 vardagar med Posten. Alla beställningar, som är gjorda innan klockan 14.00, blir sända samma dag!

 Högst kvalitet till marknadens bästa priser.
 Vi levererar din beställning snabbt och till ett lågt pris!

Tandskydd

Stigande ordning

13 artiklar

Loading ...+
Stigande ordning

13 artiklar

Tandskydd - för dina tänder säkerhet!

tandbeskytter

Våra tandskydd kan användas till alla möjliga sporter, såsom boxning, kampsport, hockey och handboll. Det är extremt viktigt att skydda tänderna i alla dessa sporter, då det är väldigt svårt att få tillbaka sitt vanliga leende efter att en tand slagits ut.

Tandskydd för boxning

När du sparrar eller kämpar i en boxningsmatch ska du ha tandskydd. I tävlingar är det inte tillåtet att ställa upp utan tandskydd, då du kan riskera att få allvarliga skador på tänderna om du inte har ett. Genom att använda tandskydd förebygger du tandskador, och slipper dyra tandläkarbesök, vid t.ex. utslagna eller naggade tänder.

Det finns två olika varianter när det gäller tandskydd - enkla och dubbla.

Det enkla tandskyddet har vadering runt om tänderna i övermunnen. Den nedre delen av tandskyddet är dock anpassat efter den nedre tandraden, som därmed också får skydd. Det enkla tandskyddet rekommenderas till mild sparring och till nybörjare, som inte blir utsatta för hårda slag.

Det dubbla tandskyddet har vadering i både över- och underkäke, och ger maximalt skydd. Det dubbla tandskyddet har fördelen att vara extra skyddande. Det dubbla tandkskyddet rekommenderas till hård sparring och match.

Det är inte alla som tycker att tandskydd är bekväma, men vi erbjuder en bredd av olika tandskydd, och något ska nog passa just dig. De lite dyrare är självklart extra komfortabla, för dig som normalt drar dig för att använda tandskydd. Men de dyrare har också ett betydligt bättre skydd än de billigare tandskydden.

Så formar du tandskyddet

Tandskyddet formas efter dina tänder genom att du lägger den i ca. 80 grader varmt vatten i 60 sec., varefter den placeras i munnen. Skölj munnen med kallt vatten medan tandskyddet är inne i munnen för att härda materialet.

Tandskydd till vuxna

När vuxna sparrar, så får man ofta många hårda slag mot ansiktet. Om du inte skyddar dina tänder kan du riskera att slå ut dem, eller att de dör och får en blå färg. Vi erbjuder de bästa tandskydden till vuxna boxare, som du tryggt kan använda för optimalt skydd. 

Tandskydd till junior och barn

Även fast det endast är barn som boxas mot varandra, så ser man varje år många exempel på att barn slåt ut tänderna på varandra. Därför rekommenderar vi att man alltid använder tandskydd, oavsett hur gammal du är. Vi erbjuder tandksydd i högsta kvalitet till juniorer och barn - komfort och skydd är högsta prioritet!

Här följer en liten introduktion till tandskydd:

På Boxningsshoppen.se har vi endast produkter i högsta kvalitet från de största och mest erkända märkena, såsom TapOut, Shock Doctor, och Green Hill. Du kan därmed vara säker på att du endast får tandskydd i högsta kvalitet, som ger extremt bra skydd.